Puiset lelut vs muovilelut

- Mar 28, 2019-

Ovatko muovi- tai puulelut monimutkaisempia?

Puiset lelut ovat luonteeltaan vähemmän monimutkaisia kuin muovilelut. Tämä voi olla ongelma vanhemmille lapsille (8 - 12-vuotiaat), jotka ovat valmiita tekemään todellisia työlaitteita, kuten elektroniikkaa, muttereita ja pultteja, taivutettavia kappaleita ja liikkuvia osia. Malli- ja harrastekaupat voivat alkaa tulla omaansa tässä vaiheessa. Suurin osa puuleluista on rakentamisen kannalta yksinkertaisempia, joten ne soveltuvat paremmin nuoremmille lapsille.


Mikä lelu kestää pisin?

Muovilelut voidaan muovata paljon enemmän kokoonpanoissa kuin puuleluja, koska muoviosien fyysisiä rajoituksia on vähemmän. Ne voidaan muotoilla lähes mihin tahansa muotoon. Nämä voivat tehdä joitakin jännittäviä lisävarusteita, mutta joustavuuden voi myös olla joitakin rajoituksia. Muovilelut voivat rikkoutua helpommin, kun ne ovat väistämättä paikallaan. Heillä on taipumus menettää vahvuutensa, jos ne jäävät auringossa. Pitkällä aikavälillä puuta on vaikea voittaa kestävyyden vuoksi.


Ovatko puiset tai muoviset lelut halvempia?

Muovileluja voidaan valmistaa massiivisesti hyvin edullisesti. Joitakin leluja löytyy vain $ 1 - $ 2, mikä tekee ostoksesta supermarketista helposti ja nopeasti.

Vertailun vuoksi on vaikeaa, että puiset lelut sopivat yhteen muovin alhaisen kustannustason kanssa, koska puun luomisen tarve on luonnollista, ja tiheämmän, raskaamman materiaalin käsittelystä ja kuljetuksesta aiheutuvat lisäkustannukset. On olemassa useita puisia leluja, jotka olemme alkaneet vain $ 5: sta, mutta vaikka ne ovatkin arvokkaita, on edelleen viisi kertaa enemmän kuin useimmissa muovileluissa.


Lopulta seuraava lelu, jonka päätät ostaa, voisi olla joko puuta tai muovia, koska molemmilla on niiden edut. Useimmissa kodeissa on sekä puu- että muovilelujen yhdistelmä sen mukaan, mitä lapsesi tykkää tai on tutustunut ystävien taloon tai leikkiryhmään.