Leikkauksen lyhyt esittely

- Mar 02, 2019-

Leikkauksen lyhyt esittely


Palapeli on laatoituspalapeli, joka vaatii usein oudosti muotoiltuja lukitus- ja tessellating-kappaleita. Jokaisella kappaleella on yleensä pieni osa siitä; Kun täydellinen, palapeli tuottaa täydellisen kuvan. Joissakin tapauksissa markkinoille on tullut kehittyneempiä tyyppejä, kuten pallomaiset palapelit ja palapelit, joissa on optisia harhoja.

Jigsaw puzzles luotiin alun perin maalaamalla kuva tasaiselle, suorakulmaiselle puupalalle ja leikkaamalla sitten kuva pieniksi paloiksi palapelin avulla, siis nimi. John Spilsbury, Lontoon kartografi ja kaivertaja , saavat hyväkseen palapelin paljastamisen noin 1760-luvulla. Palapelit on sittemmin valmistettu pääasiassa pahvista.

Tyypillisiä kuvia, jotka löytyvät palapeleistä, ovat luonto , rakennukset ja toistuvat mallit. Linnat ja vuoret ovat kaksi perinteistä aihetta. Palapeliä voidaan kuitenkin käyttää minkä tahansa kuvan avulla; jotkut yritykset tarjoavat henkilökohtaisia valokuvia palapeleiksi. Valmiit palapelit voidaan liittää myös taustaan, jossa liima on tarkoitettu taideteokseksi.

Viime vuosien aikana on tullut saatavana valikoima palapelin lisävarusteita, kuten levyt, kotelot, kehykset ja rullausmatot, jotka on suunniteltu auttamaan palapelin harrastajia.