Ovatko muovi- tai puulelut parempia ympäristön kannalta

- Mar 28, 2019-

Ovatko muovi- tai puulelut parempia ympäristön kannalta?

Bamboo-lelut

Bamboo on yksi ekologisimmista ja taloudellisimmista materiaaleista maailmassa, jossa on lyhyt kasvukierros samalla, kun se absorboi hiilidioksidia ja muuntaa sen happeksi.

Muovilelut on valmistettu raakaöljyn ”fraktioista”

Muovilelut valmistetaan raakaöljystä, kivihiilestä ja maakaasusta. Tislausprosessissa raskaan raakaöljyn erottaminen kevyemmiksi ryhmiksi, joita kutsutaan fraktioiksi. Jokainen fraktio on hiilivetyketjujen (hiilen ja vetyä sisältävien kemiallisten yhdisteiden) seos. Yksi näistä fraktioista, teollisuusbensiini, on keskeinen tekijä muovien tuotannossa. Yhdistettynä eteenin ja propeenin kanssa teollisuusbensiiniä voidaan käyttää termoplastien (jotka pehmentävät kuumennettaessa) ja lämpökovettumien (jotka eivät koskaan pehmene kun ne on valettu) muodostamiseen.

Molemmat ovat kierrätettäviä

Kyllä, molemmat ovat kierrätettäviä, mutta mielestämme puiset lelut ovat parempia, koska leluja on mahdollista kasvattaa lähes rajattomasti bambusta, ja kun se tulee määränpäähän, jossa useimmat lelut loppuvat (kaatopaikka), puiset lelut ovat ympäristön kannalta parempia koska ne hajoavat maahan.